Renovering og udbygning af Grindsted og Billund genbrugspladser

 

Billund Kommune ønsker at renovere og udbygge genbrugspladserne i Billund og Grindsted, således pladserne kan håndtere de fremtidige krav til øget sortering og samtidigt tilbyde borgerne, i kommunen, genbrugspladser, som er inspirerende og som øger lysten til ressourcebevaring og genanvendelse.

Begge genbrugspladser er i dag fungerende genbrugspladser. På pladsen i Grindsted er der i dag desuden indrettet med et sorterings- og nedknusningsområde.

Ved renoveringen og omlægningen er der fokus på at skabe moderne genbrugspladser, med sikker adskillelse af borgere og tung trafik og pladsmaskiner. De skal være fleksibelt indrettet, så de kan tilpasses til at varetage de fremtidige ønsker og krav til genbrugspladser. Billund Kommune ønsker samtidig at pladserne skal kunne fungere som læringsområde for børn og voksne i håndtering af affald.
Den eksisterende nedkrusnings- og omlastestation i Grindsted skal desuden ombygges med ny, arbejdsvenlig og tidssvarende sorteringshal.
Der er, i projekteringen, fokus på indarbejdelse af alle bæredygtighedstiltag på genbrugspladsen, som vil være relevante og som kan begrundes i forhold til investeringen. Det omfatter både selve renoveringsprojektets bygge- og anlægsmaterialer og -metoder, samt fokus på den efterfølgende drift af pladserne.

Ingeniørgruppen Syd har projekteret:

EL: El-installationer, svagstrømsinstallationer, sikrings- og belysningsanlæg.

Anvendelse: Miljøstation

Størrelse: Grindsted 9.800m² billund 1.800m²

STATUS: Under projektering

BYGHERRE: Billund kommune

SAMARBEJDSPARTNERE: FULDENDT RÅDGIVENDEINGENIØRER

PLACERING: Grindsted og Billund